maanantai 3. lokakuuta 2016

Englantia eriyttäen

Viime keväänä kokeilin kuudennen luokan kanssa yksilöllistä etenemistä englannissa. Oppilaat valitsivat tavoitteet itse, joiden pohjalta etenivät ja tekivät kokeen. Kokemus oli mielenkiintoinen ja opettavainen. Kokeilun jälkeen vain pari oppilasta oli sitä mieltä, että palataan vanhaan opettajajohtoiseen, yhtä vauhtia etenevään kielenopetuksen junaan. Opettaja (eli minä) oli sitä mieltä, että näin suurella vapaudella 24 tuntia vuorokaudessa ei riitä haluttuun menestykseen.

Nyt olen miettinyt, ottanut oppia historianopettajakollegani järjestelmästä, suunnitellut uuden yksilöllisen etenemisen kokonaisuuden. Kova työ oli miettiä miten asian kokoan, mutta nyt kun olen saanut yhden kappaleen rungon rakennettua, luulen, että Yippee-kirjan muutkin kappaleet on palasteltavissa samantapaisella kaavalla itsearviointia ja testausta unohtamatta. Hieman jännittää itseäni miten homma lähtee käyntiin.



Täältä voit katsoa Australia-jakson koko suunnitelman


Laaja-alainen tavoite, oppimaan oppiminen, on ollut mielessäni tätä opetustapaa mietiskellessäni. Tietysti työtapa vastaa moneen muuhunkin tavoitteeseen, esimerkiksi osa työtavoista on valittu tvt-avusteisiksi. Itselleni opettajana asetan nyt alkuun tavoitteen opetella oneNoten käyttöä. Siinä olevat videointi ja audion nauhoitus mahdollisuudet antavat monta uutta toimintatapaa kielen opetukseen.

Koulussamme toimii pedagoginen tiimi, joka innostaa, kannustaa ja tukee uuden OPS:n tuomien näkökulmien, työtapojen ja tavoitteiden tuomista näkyväksi ja käytäntöön. Tiimissä päätimme juuri tänään lähteä tekemään laaja-alaisia tavoitteita näkyviksi. Käytävälle kootaan laaja-alaisien tavoitteiden seinää, johon mahdollisuuksien mukaan kuvataan myös työskentelyä niiden parissa. Kun pääsen vauhtiin englannin ryhmäni kanssa, saamme varmasti kuvamme sinne.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti